Sunday, October 12, 2008

caMeRon hiGhLand~

heyya readers~
dah lama rasanya tak mengupdate blog nih.. huhuh bkn apa ada sedikit bz dan tak larat dan bermacam2 lagi la katanya.. so ditambah dengan kerja yang bertimbun so tak der la masa nak ke cc sangat ok.. and the dalam sebok2 tuh masih sempat mengikuti department ke cameron highland.. lagipon i pon belum pernah menjejakkan kaki ke sana so apa salahnya join kan.. huhuh nak medekatkan diri ngan department dan jenjunior~ hiks!
First Day (9 Oct 2008)
bus dijadualkan bergerak pada pukul 0700 so apa lagi kol 5 lebey dah bangun menyiapkan diri katanya yer la kitorang kat umah tuh bukannya bertransport pown.. so hendaklah bangun awal supaya tak ketinggalan bus ke UiTM la kan.. tapi menunggu bus azab katanya! kol 0730 camtuh sampai la ke seroja kot tapi bus masih lagi nan ado! pastuh ada la busnya kol 0830++ kitorang bertolak la~
tingtongkan diri dalam bus!

sepanjang perjalanan ini~

lembah dan lurah ku turuni~ hiks!

berkabus la kan..

motif sangat gamabrnya~

hurm.. no caption~

leladang yang ada disana~

no caption jugek~ hiks!

cantekla tempatnyer yer!

damia! chumel gilew!

jenjalan kat pekan Brinchang~

dah kata Cameron tuh semua la strawberry yer!

sedapkan nampaknyer!

memborong kat pasartani berbusana Tshirt department fashion~

sayur goreng.. sedap okay!

nih adli n din memasak kat umah sbb first day food tak provided and tade kedai dekat2 apartment kitorang tuh.. mee hun goreng and coleslaw superb sedap!

ldk. me grup ngan Mr Faizal.. tq for the advices!!

Second Day (10 Oct 2008)
Tmpat tidor ok mmg sejok sngat tidor yer.. best huhuh kalau datang bercuti ngan org tersayang pon best hhihih~

aerobik la katanya!

lec2 pon kena gak!

kitorang g breakfast kat SK Convent~ haruslah feeling harry potter yer!

dewan tmpt kitorang dinner~ ok ler!

classic kan water heater dia!

suis pon sama!

class kan ada starbukcs k.. alor setar n kangar pon takder lagik! haih!

old skool kan stesen minyak dia yang dah bertukar jadik tempat teksi~

ni kedai dia nama "MOdern Fashion Center" classic kan?

aktiviti sukaneka yang berat sebelah!

jatuh la berdarah semuanya!

putih la muka meniup tepong!

jejunior kena tepong tawar~ huhu kena la kau tepong!

jejunior 01~

anem n jejunior 03 adli,hafiz sandra n din~

cantek kan bangunan dia~

meriah lak tuh!

Last Day (11 Oct 2008)
kitorang gerak balik kol sembilan n singgah kat KEA Farm berbeli belah kat sana la kan~ banyak la benda best2 tapi i bawak dwet pon tak banyak sbb nih kan cam last minute plan.. so tak der la shopping sngat yer~

lau nak membeli g blakang2 sbb best n murah!

dak2 kelas sebok beli bunga~

penjual straberi yang gelabah sbb kitorang order banyak sngat hhuhuhu~

comel kan tomato nih~

hurm best gi sana.. lau ada masa cam nak g lagi lepas nih.. huhu ok got to go.. more updates to come k..

cya!

3 comments:

F said...

bestnye!!

nak bunge!!!

A A D said...

siyes best! kene tepong tawar pon xde hal la. hahaks.. .

Muhammad said...

wahhhhh , best lorr
game yg berat sebelah tu ???
mmg berat 2 belah la