Tuesday, February 3, 2009

maRi beRcuTi!!

kemana destinasi kali ini.
wah dah mcm rancangan destinasi budget la plak.
huhuh
langkawi!!
walaupun dah selalu g tapi kali nih best sbb dapat wat apa yang i suka.
maksudnya lau tak kena ikot mak g shopping la kena jaga adik2 la apa benda lagi la.
nih boleh buat apa je yang i suka.
dapat gak explore langkawi sket2.
ni kalau tak cable car, mahsuri, shoppin'.
tuh je.
kali nih dpat g dayang bunting la beras basah la.
apa benda lagi la.
huhuh
best.
dengan bajet 250 anda dapat lakukan semua ini.

suke pic nih.


first day.

check in kat pantai cenang.
malibest.
ok la.
sewa keter jenjalan.
huhuh

ketibaan. wah.

kat mahsuri.

kota mahsuri.

kabel car. kali ke 4.

menunggu.

rasa cantek cemana tah. hiks!

Zz.

jambatan gantung.

sunset.

lagi.

lepas tuh kitorang melepak kat beach sampai kol 9.
pastuh balik tido.
mlm sket kuar agy jenjalan.
cuci mata.
balik tido agy.

second day.

pergi island hoppin'.
best.
3 pulau. hanya 40.
tapi bole lagi murah.
tgk nasib.
masa kitorang dah book, ada org len offer 30 je.
tips yer.

jetty menunggu.

speed boat! yay.

pulau beras basah.

we ols x basah pon. pantai cantek giler.

tasek dayang bunting.

bole mandi. terapung. 10meter ok.

atas platform.

nak balik dah.


third day.

lepas balik dr langkawi rehat jap.
mlm kuar ngn my fren jenjalan.
last day pergi pusing2 perlis.
biasa la.
perlis bukan banyak tempat cantek pon.
xder laen gua kelam la.
hiks!

pelancong x pnah datang perlis.

gua kelam 2.

mohtip sngt peace tuh.

-

kat sempadan Thailand.

petang tuh kitorang bertolak balik nek tren kat arau.
rasa cam kejap je balik.
x sempat nak sembang2 ngan my fam.
huhuh.
xpe nanti nak balik lagi.
heheh
final cemna plak yer.
huhu
bye.
mUah!

2 comments:

Khairulius said...

Kheme, bestnye bercuti...
dulu masa i gi Langkawi x dpt jalan2... asik duk dalam air menyelam jer huhu

F said...

kheme

bestnye!!!!!!

i love langkawi!

*sape yg sorg lagi tew?ehem..ehem*