Saturday, May 23, 2009

maK toK.

kring krin(tapi nokia tune)
"hello samekom"
"waalaikumusalam, dok buat apa tuh?"
"tak wat apa la dok buat keja sikit."
"bila nak balik?
"tgk la jumaat ka sabtu ka"
"ha tak pa la, saja tanya p la amik duit masuk ada lam bank tadi tok ayah p masuk"
"ok terima kasih, sihat dak?"
"lagu(macam) ni la"
"ha tak pa la, nanti dah beli tiket amy habaq la nak balik bila"
"ha pi la buat kerja, saja la talipon habaq duit masuk dah tadi, jagn isap rokok la, sembahyang jgn lupa"
"insyallah"

itu antara perbualan aku dan maktok masa dia call last tueday aritu (19 may) and i was like ok je la kan.. huhu except for the last nasihat tuh la tak bole nak ditunaikan.. wah!
and after that i kan baru je menamatkan pelajaran katanya n dok setelken apa2 sikit.
and then esok nya i received a call from mama(my aunty actually but i call her mama) and she asked me whether tok ayah ada call ke tak. and i said no.
she said dat tok ayah call her dat morning bagitau maktok sakit kuat tak dapat bangun dah 2 ari. and i mcm terkejot gila kot. yesterday she called me and todae dia sakit tak bangun. so mama said she leaving today either by car or any public. and she asked me when im going back to perlis. and i said jumaat or sabtu.
so dat rabu aku dah mcm risau la. and i called my mom and she also said maktok sakit.
i told rizman bout this and dia cakap better balik la.
so khamis my cousin call me and she asked me when im leaving to perlis and i said esok mlm la. dia cakap kalau bole cepat pon tak pe. i cam nape nak cepat. berdebar kot yer.
hmmm n malam tuh i tak senang duduk la dah la ade lagi beberapa prkara berlaku. wah
huhuhu
so i pon cam lepak je smpi pagi pastuh kuar makan jap ngan zizie..
pastuh i ajak dia g shah alam jap sbb nak amik beg nak balik.
so dah sampai cheras balik dah kol 6 lebih dan and i on9 jap pastuh tertido! azab ingat nak balik kuar kol 8 pagi ke pudu nak amik bus paling awal la yer.
tertido azab di bawah aircond sampai keirng tekak aku. ternganga la mulut kot yer.
haha zizie bukan nak kejot. rizman yg kejot sbb dia nak kuar g jakel.
tapi dia nak cepat pastuh tak pe i asked ruzaini to antar me ke lrt sbb dia pon nak kuar. sekali masa dah otw ke lrt rizman call cakap keter rosak. azab. seb bek i g ngan ruzaini lau tak lmabt la perjalanan balik kg.
sampai je pudu kol 1005 mcm tuh and terus ke kaunter sri maju and beli tiket 1030 la ader. seb bek la. pastuh cam lapar and then teringat breakfast starbucks tuh rm6.50 je sdap kot sanwich telor nyer nyum nyum. hahah
pastuh berlari la gi beli tapi tukar ice latte hik hik.. walaupun batok yer..
pastuh berlari balik ke pudu masa tuh bus dah ader tapi takder org la. ader la 5 org je kot mcm tuh. maen pilih je seat sesuka ati.
hahaha
pastuh dah sampai la perlis yer.
mama amik and then balik la.
huhuhuhu.
sampai umah makan suma mandi la evrythin..
pastuh mak tok panggil dia suruh picit.
sambil2 tuh bercerita la.. sedey la bercerita..
and i wish her get well soon..
huhuhu
so i dah bawak dia g mandi.. makan.. urut..
hmm dan bermcam lagi. this is the time i had to repay her.
dulu dia yg besarkan i since i was 1 month.
till now. thats y.
she is my mom actually and my mom is my second mom(sorry mak amy sayang mak jugak sama ngan maktok) heheh
cuma dia yg besarkan i. i dah sampai tahap nih pon mmg dia la yang kerja kuar cari duit for me.
so.. u guys faham kan. i mmg sayangkan dia. sayang sngt2...
tapi i selalu buat jahat. huhu sian dia.. tapi tak pe at least i tak sampai lukakan ati dia. i jahat sendri2
pandai makan pandai simpan la.. heheheh
hmm arini dah kemas dapur.. esok my bilik la nak kemas..
huhuh pasnih nak ajak kawan2 dtg kampung i.
mari kawan2.. huhuhu.
k la i nak post gambar fashion show.
hhmmm
bye.

6 comments:

Muhammad said...

Owh...tersentuh hati.. baca story u nieh , kheme.

Awak mmg bertuah..

Kasih sayang datang mencurah dari segala sudut.

:)

Hariz Iskandar said...

hope she'll get well soon! convey my regards to her! x

A A D said...

yea kheme hope she'll get better. tk care~ neway sori couldn't make it 4 ur show.. .

techickechictechic~ said...

mie..mak tok dah ok??
sroh dia mkn obat tau!

aku tau kamo syg mak tok kamo!
tringat nasehat dia kt aku sruh nasehat kamo! haha..

mie..jd ceeekgu tau! lalalal ;P

Kheme Rosly said...

tq ppl..muah!

Kheme Rosly said...

for techic..
jadi cikgu?
insyallah! hiks.
nanti msg num aunty min.. nak jumpa dia.. hehhe